Naar inhoud

Verbreding fietspad Vennestraat

Vanaf donderdag 5 mei start fase 1B van de werken aan de Vennestraat. Door een strenge winter, de vele regen in maart en onvoorziene werken aan de boordstenen naast de rijweg, heeft de uitvoering van de eerste fase langer geduurd dan verwacht.

De fase 1B (aanleg fietspad aan de kant van de oneven huisnummers) zou voor het bouwverlof afgelopen moeten zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden. Vermoedelijk zal de aannemer na het bouwverlof het kruispunt met Osseneersels uitvoeren, waarna het wegdek op grondgebied Lille een nieuwe asfaltlaag krijgt.

Tot het bouwverlof blijft er éénrichtingsverkeer richting Gierle. Richting Tielen volg je de omleiding via de Turnhoutsebaan (Tielen), de Veedijk (Turnhout) en de Zevendonkseweg (Turnhout). Tijdens het bouwverlof zal de rijweg opengesteld worden in twee rijrichtingen.

Er zijn drie grote fases:

  1. Tijdens een eerste grote fase zal over de ganse lengte het fietspad vernieuwd worden.
  2. In een tweede fase zal het kruispunt van de Vennestraat met Osseneersels aangepakt worden. Tijdens deze fase is er geen doorgaand autoverkeer mogelijk.
  3. Tijdens de laatste fase (begin juni 2017) zal de toplaag asfalt op grondgebied Lille volledig vernieuwd worden.

Mogelijk worden fase 2 en 3 gecombineerd.

Tijdens fase 1 is er eenrichtingsverkeer richting Gierle. Richting Tielen volg je de omleiding via de Turnhoutsebaan (Tielen), de Veedijk (Turnhout) en de Zevendonkseweg (Turnhout). In fase 2 en 3 is de weg volledig afgesloten en volg je dezelfde omleiding in de twee richtingen. 

De plannen werden toegelicht aan de buurtbewoners. De presentatie vind je onderaan.

Met vragen kun je altijd bij de technische dienst terecht.

Datum van het bericht: dinsdag 02 mei 2017

Alle nieuws