Naar inhoud
thuisloket

Brandweer

Lille maakt sinds januari 2015 deel uit van de hulpverleningszone Taxandria, net zoals Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten, Kasterlee, Merksplas, Oud-Turnhout, Ravels, Rijkevorsel, Turnhout en Vosselaar. De brandweerdiensten worden aangestuurd door de zoneraad. Hierin zetelen alle burgemeesters van de hulpverleningszone.


Dringende interventies

Het hulpcentrum 112 zal steeds de brandweerpost oproepen die het snelst ter plaatse kan zijn. In de praktijk betekent dit dat voor Gierle en een gedeelte van deelgemeente Lille wellicht de brandweerposten van Turnhout of Beerse verwittigd zullen worden. Voor een ander deel van deelgemeente Lille en voor Poederlee zal veelal de brandweerpost Herentals ter plaatse komen terwijl voor Wechelderzande brandweerpost Malle uitgestuurd wordt. Daarbij kan steeds ondersteuning geboden worden vanuit de hulpverleningszone Taxandria.

Niet-dringende interventies

De niet-dringende interventies zoals het reinigen van de openbare weg of wespenverdelging en de brandpreventie zullen voortaan wel vanuit de hulpverleningszone Taxandria georganiseerd worden.

Contactgegevens

  • Administratieve zetel - hulpverleningszone Taxandria - Parklaan 12, 2300 Turnhout
    • Administratie en onthaal - 014 47 09 20
    • Niet-dringende interventies - 014 42 22 22
    • Brandpreventie, preventieconsulenten - 014 47 09 20, preventie@hvztaxandria.be
    • Dringende interventies: 112