Naar inhoud
Enkel open op afspraak
MAAK EEN AFSPRAAK

thuisloket

Praktisch

Werkgroep gezondheid

Poederleeseweg 35
2275 Lille


tel. 014 88 01 69

Werkgroep gezondheid

Een gemeente kan op het vlak van gezondheidspromotie en ziektepreventie heel wat betekenen voor zijn inwoners. Daarom heeft het bestuur gekozen om een gezondheidsraad op te richten.

De gezondheidsraad heeft als doel advies uit brengen over gezondheidsvraagstukken en de gezondheid van de Lilse bevolking bevorderen. Hiertoe ondersteunt de gezondheidsraad onder meer preventiecampagnes en organiseert zij allerhande gezondheidsacties.

De leden van de gezondheidsraad zijn voor het grote deel werkzaam in de gezondheidssector of hebben er onrechtstreeks iets mee te maken. Zij werden allen door hun bestuur afgevaardigd.

Dr. Ellen Haeldermans is de voorzitter van de solidariteitsraad. Zij maakt samen met de gemeentelijke ambtenaar, de schepen voor gezondheid en de voorzitter van het OCMW, het dagelijks bestuur uit.

Geïnteresseerde burgers, wonende of werkzaam in Lille en organisaties met hun werkingsgebied in Lille, mogen altijd een aanvraag indienen bij de voorzitter van de gezondheidsraad. Elke aanvraag wordt beoordeeld door het dagelijks bestuur en bekrachtigd door de algemene vergadering.