Naar inhoud
thuisloket

Praktisch

OCMW

Huisvestingsdienst OCMW

Geopend op afspraak

Rechtestraat 44
2275 Lille


tel. 014 88 30 90
fax 014 88 30 92
paul.grielens@lille.be

Openingstijden

 ma  9-12u  18-20u  
 wo  9-12u    
 do  9-12u    
 vr  9-12u  

Relevante info

Fotoalbum

Huisvestingsdienst OCMW

Serviceflats

OCMW Lille heeft 20 serviceflats. Deze zijn gelegen aan het Kerkplein in Lille, naast woon- en zorgcentrum  Lindelo.

Serviceflats bieden een aangepaste en beschermde vorm van huisvesting voor senioren. Het is een woonvorm waarbij de bewoners zelfstandig functioneren. Ondersteuning vanuit de mantelzorg (familie, vrienden, buren,…) en thuiszorgdiensten (gezinshulp, poetsdienst, verpleegkundige,…) is mogelijk.

Indien de bewoner dringende hulp nodig heeft, kan hij/zij gebruik maken van een intern oproepsysteem en dit 24 uur op 24 uur.

Huidige dagprijs: 11,27 euro

Seniorenwoningen Lille

15 seniorenwoningen zijn gelegen aan het Heiend in Lille, eveneens naast woon- en zorgcentrum Lindelo. 

Wie niet graag op een appartement woont en verkiest verder in een huis te verblijven, kan kiezen voor een seniorenwoning. Iedere woning bestaat uit een woonkamer, keuken, een ruime slaapkamer en een aangepaste badkamer. Iedere bewoner heeft een tuintje ter beschikking.

De seniorenwoningen staan open voor valide senioren en voor mindervalide senioren die nog voldoende zelfredzaam zijn. Verder kan men op vrije basis gebruik maken van de dienstverlening van het OCMW, zoals gezinszorg, warme maaltijden, personenalarm, mindermobielencentrale,…

Seniorenwoningen Gierle

Achter de oude pastorij in de Kloosterstraat staan 14 nieuwe seniorenwoningen (Pastoorshof).

Hier vind je enkele afbeeldingen van dit project en de grondplannen van de appartementen.

Wie kan zich kandidaat stellen?

Voor een serviceflat dien je de leeftijd van 70 jaar bereikt te hebben. Voor een seniorenwoning is dit 65 jaar.  Voor (echt)paren dient slechts één van beiden aan de voorwaarden te voldoen. Mensen van Lille die langer dan vijf jaar in de gemeente wonen, krijgen voorrang bij de toewijzing van een woning.

De toewijzing van een woning of een serviceflat gebeurt op chronologisch wijze volgens inschrijvingsdatum door de raad van het OCMW.

Je kan je voor beide woonvormen (serviceflats en seniorenwoningen)  inschrijven op de sociale dienst van het OCMW van Lille. Je kan ook gebruik maken van het formulier onderaan deze pagina.

Waarvoor kan je op deze dienst terecht?