Naar inhoud
Enkel open op afspraak
MAAK EEN AFSPRAAK

thuisloket

Praktisch

OCMW

Juridische dienst OCMW

Rechtestraat 44
2275 Lille


tel. 014 88 30 90
fax 014 88 30 92
sociale.dienst@lille.be

Openingstijden

Elke week op donderdag. Enkel op afspraak via 014 88 30 90 of sociale.dienst@lille.be.

Relevante info

Juridische dienst OCMW

De juridische dienst verleent gratis rechtshulp aan rechtzoekenden. Iedereen kan hier terecht om juridische probleemsituaties op te lossen, door middel van informatie, advies en doorverwijzing.   

Juridische probleemsituaties kunnen zijn:

  • echtscheiding, testament, erfrecht
  • huurproblemen, kopen, verkopen
  • burenhinder, erfdienstbaarheden
  • notariële akten, rechtsbijstand 

Naast het geven van advies en informatie, word je ook concreet geholpen door onder andere het opstellen van brieven en contracten, het onderhandelen en bemiddelen met de tegenpartij, verzoekschriften opstellen voor de rechtbank en dergelijke meer. 

In bepaalde gevallen zal er een doorverwijzing gebeuren naar andere diensten, zoals de sociale dienst, administratieve diensten of naar een advocaat (ev. pro deo) of een notaris. De jurist kan niemand verdedigen voor de rechtbank. 

De juridische dienst is een dienst van de Intergemeentelijke Samenwerking van OCMW's uit de Midden-Kempen (ISOM).

De juristen, Dorien Bruynseels en Hanne Cornelis, zijn bereikbaar elke donderdag op het OCMW van Lille. Zij werken enkel op afspraak via 014 88 30 90 of sociale.dienst@lille.be.

Als inwoner van Lille kan je op maandagavond ook op de avondzitdag in Herentals terecht (Nederrij 133a – 2200 Herentals, roodstenen gebouw voor het ziekenhuis). Deze avondzitdag loopt van 18u tot 20u. Je kan op deze avondzitdag enkel na afspraak bij de juristen terecht. U kan een afspraak maken via tel. 014-24 66 66.