Naar inhoud
Enkel open op afspraak
MAAK EEN AFSPRAAK

thuisloket

Lille voorgesteld

Lille is een landelijke woongemeente in het hart van de provincie Antwerpen. De gemeente bestaat sinds de fusie van 1977 uit de deelgemeenten Gierle, Lille, Poederlee en Wechelderzande. De buurgemeenten van Lille zijn Beerse, Vosselaar, Kasterlee, Herentals, Vorselaar en Malle. De belangrijkste verkeersaders zijn de autostrade Antwerpen-Eindhoven (E34) en de N153 die leidt naar Herentals en Malle. Dankzij de twee afritten op de E34 is Lille zeer goed bereikbaar.

Lille is een zeer groene gemeente. Er is geen industrie. Er zijn enkel twee kleine KMO-zones. De gemeente ligt op de rand van de Kempense Heuvelrug. Eén vierde van het grondgebied van Lille zijn bossen en heide. De gemeente heeft een lage bevolkingsdichtheid. Het Lilse grondgebied meet 5940 hectare en er wonen zo’n 16 000 mensen.

Door haar groene karakter heeft Lille een bovengemeentelijke uitstraling op toeristisch en recreatief vlak. De gemeente trekt veel kampeerders en dagjestoeristen aan. De vele fiets-, ruiter-, en wandelpaden zijn populair bij sportievelingen.