Naar inhoud
thuisloket

Praktisch

OCMW

Mindermobielencentrale

Rechtestraat 44
2275 Lille


tel. 0471 08 18 99
mindermobielencentrale@lille.be

Openingstijden

Op afspraak.

Relevante info

Mindermobielencentrale

De mindermobielencentrale (MMC) is er voor personen die door hun handicap en/of leeftijd moeilijkheden ondervinden om zich te verplaatsen. Bejaarden of personen met een handicap die geen eigen vervoer hebben en die niet in staat zijn gebruik te maken van het openbaar vervoer, kunnen lid worden van de mindermobielencentrale en vervoerd worden door vrijwillige chauffeurs.  Let wel: je inkomen mag een bepaalde grens niet overschrijden.

Je kan beroep doen op de mindermobielencentrale om een familielid te bezoeken, te gaan winkelen, de dokter te bezoeken, deel te nemen aan een activiteit van een vereniging, naar het ziekenhuis te gaan, ...

Je betaalt een jaarlijks lidgeld van 12 euro als alleenstaande, 18 euro als koppel.  Aan de chauffeur betaal je 0,35 euro per kilometer vanaf de woonplaats van de chauffeur met een minimum van 2 euro per rit. Er wordt ook een wachtvergoeding van je gevraagd. Het eerste uur betaal je niets. Daarna wordt er 1,5 euro per begonnen uur aangerekend.

Nieuwe gebruikers moeten zich op voorhand registreren bij de MMC-verantwoordelijke. De verantwoordelijke is elke werkdag bereikbaar tussen 11 en 12 uur op het nummer 0471 08 18 99.

De centrale is altijd op zoek naar nieuwe chauffeurs. Vrijwilligers kunnen zich melden bij de verantwoordelijke.

Contactpersoon: Kim Geentjens