Activeringsdienst

Ben je in begeleiding bij de sociale dienst en heb je moeite om werk te vinden? Of denk je eerder aan een opleiding of vrijwilligerswerk? Een trajectbegeleider van de activeringsdienst helpt je op weg.

Wat?

Een trajectbegeleider van de activeringsdienst zoekt samen met jou naar manieren om weer aan de slag te gaan. Er wordt steeds rekening gehouden met jouw doelen en mogelijkheden. Bijvoorbeeld: samen zoeken naar jobs, bemiddelen met werkgevers, een sociale tewerkstelling via artikel 60, je inschrijven voor activeringsprojecten of een sollicitatietraining, op zoek gaan naar een geschikte opleiding of vrijwilligerswerk, ...

Voor wie?

De activeringsdienst is er voornamelijk voor personen die een leefloon ontvangen of in begeleiding zijn bij de sociale dienst. Ben je niet in begeleiding bij de sociale dienst en zoek je een job, opleiding of loopbaanbegeleiding? Dan kan je terecht bij VDAB, Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling.

Hoe aanvragen?

De sociale dienst verwijst je door naar de activeringsdienst. Interesse? Bespreek dit met je maatschappelijk assistent.

Verdere procedure?

  1. Je maatschappelijk assistent bekijkt samen met de sociale dienst of begeleiding door de activeringsdienst een meerwaarde voor je is.
  2. Indien je wordt toegelaten tot de begeleiding, neemt de trajectbegeleider van de activeringsdienst telefonisch contact met je op. Samen maken jullie een afspraak voor een gesprek.
  3. Tijdens dit gesprek bekijk je samen met de trajectbegeleider je wensen, doelen en mogelijkheden.
  4. Je zal regelmatig op gesprek komen bij je trajectbegeleider om verder te zoeken naar oplossingen. Bij vragen kan je ook steeds bij hem/haar terecht.

Kostprijs?

Deze dienstverlening is gratis.