Afvaleilandjes

De gemeente biedt in samenwerking met IOK Afvalbeheer afvaleilandjes aan. Deze afvaleilandjes zijn door organisatoren van evenementen gratis te gebruiken.

Een afvaleilandje bestaat uit 3 verschillende afvalcontainers:

  1. een grijze afvalcontainer voor restafval
  2. een blauwe afvalcontainer voor PMD
  3. een rode afvalcontainer voor plastic bekers

De containers hebben allen een volume van 240 liter. Ze zijn daarnaast bestickerd met de sorteerregels, inclusief een infopaneel welke nog extra verduidelijking geeft wat wel/niet in de container mag. De containers worden allen geleverd met bijhorende plastic zakken.

De afvaleilandjes dienen aangevraagd te worden bij de gemeente. De gemeente zal dan bij IOK Afvalbeheer de nodige afvaleilandjes vastleggen.

Voor het evenement zal de gemeente op donderdag of vrijdag de containers beleveren op de evenementlocatie. Na het weekend zal de gemeente de containers weer netjes en proper ter plaatse ophalen en vervoeren naar IOK. (evenementen op andere dagen kunnen van dit aanbod ook gebruik maken, de dagen voor ophalen en terugbrengen zijn dan onderling af te spreken).

LET OP: de ophaaldienst zal nooit deze containers ledigen. Indien je het ingezamelde afval wenst mee te geven met de ophaaldienst, dien je gebruik te maken van de evenementencontainers.