Bikas vzw

BIKAS is het Nepalese woord voor ontwikkeling, vooruitgang en is in 1988 opgericht eerst als onderdeel van Stichting Riou later als BIKAS vzw. BIKAS is een sympathisantenorganisatie van een duizendtal mensen waarvan velen Nepal al bezochten.

BIKAS werkt met vrijwilligers aan kleinschalige en middelgrote projecten in Nepal. Meestal voor mensen uit achtergestelde groepen in afgelegen gebieden in Nepal. Via onze projecten proberen we de 17 doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties te realiseren. 

De duurzame projecten zijn gedragen door de lokale bevolking in respect voor hun lokale cultuur. Ze hebben als doel het welzijn binnen de gemeenschap te bevorderen. Onze projecten zijn van bepaalde duur. Na realisatie ervan dragen we het project over aan de lokale gemeenschap die instaat voor beheer, opvolging en onderhoud.

BIKAS doet aan fondsenwerving, streeft naar een efficiƫnte besteding en voert een transparante communicatie hierover. BIKAS onderwerpt de projecten aan tussentijdse analyses en evaluaties. BIKAS werkt waar het kan projectoverschrijdend. Kennis en ervaring uitwisselen, ook met internationale partners, is een sleutel tot succes.

In het kader van de Noord-Zuidbeweging zijn wij een brug tussen BelgiĆ« en Nepal door te sensibiliseren: via ons kwartaaltijdschrift, de website (www.bikas.org), eigen publicaties, evenementen en activiteiten.