Buurtbudget

Investeer in je buurt met het Buurtbudget

De gemeente is gestart met het project Buurtbudget. Met het buurtbudget willen we elk jaar een aantal buurten aangenamer maken. Hiervoor stellen we telkens 15.000 euro ter beschikking. De buurtbewoners bepalen zelf hoe ze hun budget besteden. De buurt rond het Molenpad in Gierle bijt de spits af.

We proberen op deze manier elk jaar een of meerdere buurten aan te pakken. De buurtbewoners beslissen zelf wat ze willen doen in hun buurt. Zitbankjes plaatsen, bomen planten, leuke buurtactiviteiten organiseren… het kan allemaal. Het is de buurt die bepaalt. We starten telkens met een buurtbabbel. We nodigen alle buurtbewoners uit op een gezellige avond waarbij we het project toelichten. Nadien organiseren we een vervolgmoment waar iedereen zijn of haar ideeën kan geven en de buurt ermee aan de slag kan.

Buurtbabbel Molenpad Gierle

De buurt rond het Molenpad in Gierle is als eerste aan de beurt. De eerste buurtbabbel was een succes! Een honderdtal buurtbewoners kwamen een kijkje nemen. De buurtbewoners zijn duidelijk enthousiast over het project.

Er kwamen al veel ideeën naar boven. Van extra groenaanleg en wandelpaden tot een petanquebaan. 

Worden er fruitbomen geplant in de buurt rond Molenpad of openen ze hun nieuwe petanqueterrein met een tornooi? We zijn benieuwd!

Wil je meer info? Mail naar buurtbudget@lille.be