Wandelnetwerk 'Kempense Hoven'

Het Wandelnetwerk Kempense Hoven doorkruist heel onze gemeente ten noorden van de autosnelweg E34. Wandelnetwerk Kempense Hoven serveert 480 kilometer wandelplezier in het hart van de Antwerpse Kempen.

Het netwerk verbindt de mooiste wandelpaden in Beerse, Brecht, Lille, Malle, Ranst, Rijkevorsel, Schilde, Schoten, Vosselaar en Zoersel.

De naam verwijst naar de ‘hoven van playsantie’, de vroegere buitengoederen van de stedelijke burgerij en kastelen van plaatselijke landadel. De talrijke fraaie kasteeldomeinen liggen vaak in een al even mooi kader. Naast kastelen, villa’s en forten ontdek je tijdens je wandeling gevarieerde stukjes natuur. Zoals oude kleiputten langs het kanaal, heidestroken, de ongerepte Antitankgracht of het legendarische Zoerselbos.

De wandelnetwerkkaart wordt samen met een handig wandelinspiratieboekje aan het onthaal in het gemeentehuis en online via Kempen verkocht.

Opmerkingen over de bewegwijzering dan kan je melden via www.routedokter.be.

4855 rood-witte borden

Het wandelnetwerk werkt met knooppunten net zoals het fietsknooppuntennetwerk. Je volgt gewoon de rechthoekige, rood-witte borden van knooppunt naar knooppunt. Toerisme provincie Antwerpen plaatste maar liefst 4855 borden van die borden. Je kan de borden in twee richtingen volgen.