Wandelnetwerk 'Kempense Hoven'

Het Wandelnetwerk Kempense Hoven doorkruist heel onze gemeente ten noorden van de autosnelweg E34. Wandelnetwerk Kempense Hoven serveert 460 kilometer wandelplezier in het hart van de Antwerpse Kempen.

Het netwerk verbindt de mooiste wandelpaden in Beerse, Brecht, Lille, Malle, Ranst, Rijkevorsel, Schilde, Schoten, Vosselaar en Zoersel.

De naam verwijst naar de ‘hoven van playsantie’, de voormalige buitenverblijven van rijke burgers in de stad Antwerpen. Hier vind je een boeiende mix van erfgoed en natuur, van betoverende kasteeldomeinen en serene abdijen tot beschermde natuurgebieden. Je wandelt langs de militaire verdedigingslinie van forten en bunkers rond Antwerpen en kan royaal nagenieten in een sfeervol café of op een gezellig terras.

De wandelnetwerkkaart wordt aan het onthaal in het gemeentehuis (cash te betalen) en online via Kempen verkocht. Ze kost 8 euro.

Opmerkingen over de bewegwijzering dan kan je melden via www.routedokter.be.

4855 rood-witte borden

Het wandelnetwerk werkt met knooppunten net zoals het fietsknooppuntennetwerk. Je volgt gewoon de rechthoekige, rood-witte borden van knooppunt naar knooppunt. Toerisme provincie Antwerpen plaatste maar liefst 4855 borden van die borden. Je kan de borden in twee richtingen volgen.