Dag van de Trage Weg 2023

Dag van de Trage Weg vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 en zondag 15 oktober 2023. Er valt veel te beleven in onze gemeente! We organiseren verschillende wandelingen langs onze mooiste trage wegen.

Zaterdag 14 oktober 2023

Charretten- en trottinetten in dorp Lille

Een step-, loopfiets- en buggyproof wandeling voor gezinnen met jonge kinderen. In samenwerking met Ferm, Buitenschoolse Kinderopvang en Mamadepot werken we een leuke wandeling uit. Onderweg kunnen de kinderen opdrachten doen.

  • Start op zaterdag 14 oktober tussen 9.30 uur en 10.30 uur aan bib Lille. Afstand: 3 kilometer.

Gegidste wandeling in Gierle

Een gids neemt je mee op pad langs de trage wegen in Gierle. Onderweg vertelt hij je meer over de oorsprong van straatnamen en enkele bezienswaardigheden in het straatbeeld. 

  • Start op zaterdag 14 oktober om 14 uur aan CADO Gierle. Afstand: 4 kilometer.

Zondag 15 oktober 2023

Zondagse wandeling door Lille en Poederlee 

We wandelen officieel de nieuwe trage weg aan De Schrans in. De wandeling zet zich nadien verder langs trage wegen en leuke paadjes in Lille en Poederlee.

  • Start op zondag 15 oktober om 9 uur aan de kerk van dorp Lille. Afstand: 6 km

Gegidste wandeling in Wechelderzande

Een gids neemt je mee op pad langs de trage wegen in Wechelderzande. Onderweg vertelt hij je meer over de oorsprong van straatnamen en enkele bezienswaardigheden in het straatbeeld. 

  • Start op zondag 15 oktober om 14 uur aan de kerk van Wechelderzande. Afstand: 6 kilometer

Voor de gegidste wandelingen vragen we je in te schrijven via de dienst toerisme. Voor de andere wandelingen hoef je niet in te schrijven.

Gepubliceerd op maandag 18 september 2023 om 11.11 uur