Dagopvang ouderen (CADO)

Ben je senior en/of zorgbehoevende en kan er niet altijd iemand bij je thuis komen voor extra ondersteuning? Of ben je soms eenzaam en zou extra sociaal contact je deugd doen? Ben je mantelzorger en zou je graag een paar uurtjes de tijd nemen voor jezelf? Kom dan eens een kijkje nemen in CADO, een dagopvangcentrum voor ouderen en zorgbehoevenden.

Wat?

Een Collectief Autonome DagOpvang (CADO) biedt overdag opvang aan ouderen en zorgbehoevenden. Het is geen rusthuis, het is geen kortverblijf. 's Avonds gaat men gewoon weer naar huis. Wel kan een CADO de opvang en zorg tijdelijk overnemen van de mantelzorgers of thuisdiensten. CADO wordt steeds begeleid door een team van geschoolde verzorgenden.

Fijne dagbesteding

CADO Lille is gelegen in de oude pastorij in Gierle. Het is er steeds gezellig vertoeven in huiselijke sfeer, samen met de andere gebruikers. We vullen de dagen met kleine of grotere activiteiten, bijvoorbeeld gezelschapsspelen, samen een pot soep koken, naar de bakker gaan, ... 's Middags genieten de gasten van een lekkere warme maaltijd. In de dagopvang moet niets, maar mag er veel. Er wordt rekening gehouden met de wensen van elke bezoeker.

Voor wie?

Alle ouderen en zorgbehoevenden kunnen in CADO terecht. Ook als je buiten Lille woont, ben je welkom. Inwoners van Lille krijgen wel voorrang op de wachtlijst. 

Kostprijs?

  • opvang CADO: 3,50 euro per uur
  • ontbijt: 2 euro
  • middagmaal: 4 euro
  • avondmaal (lunchpakket dat de zorgbehoevende mee naar huis krijgt): 2 euro

Praktische werking?

CADO Lille is geopend van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur. Je kan er de hele dag, in de voor- of namiddag of voor enkel een paar uurtjes terecht. Je kan zelf kiezen wat voor jou past.

Hoe aanvragen?

Je kan CADO telefonisch of per e-mail contacteren. Telefonisch kan je ons het best bereiken op maandag, woensdag en vrijdagvoormiddag van 8.30 tot 12.00 uur. 

Verdere procedure?

  1. De coördinator van CADO zal je telefonisch te woord staan en samen met jou een afspraak maken voor een gesprek en bezoek aan CADO.
  2. Tijdens dit gesprek bekijken jullie samen wanneer je gebruik wenst te maken van de dagopvang. Indien er plaats vrij is, kan je snel bij ons terecht. Anders wordt je op een wachtlijst geplaatst. Op deze wachtlijst krijgen inwoners van Lille voorrang.