Eerste Hulp Bij Dementie-rugzak

EHBD- rugzak. EHBD staat voor Eerste Hulp Bij Dementie.

De rugzak is gevuld met zorgvuldig geselecteerde materialen over dit thema. Hij is ontworpen om iedereen die van ver of dichtbij te maken krijgt met dementie, te begeleiden in de eerste zoektocht naar informatie over dementie.

Waarom een EHBD-rugzak?

Is er een diagnose gesteld van dementie of een vermoeden van de ziekte bij een familielid of vrienden. De ‘Eerste Hulp Bij Dementie’-rugzak geeft je de kans om het thema dementie op een rustige manier thuis te verkennen.

Wat zit er in de EHBD-rugzak

Dementie treft niet alleen de persoon zelf maar heeft ook een grote grote impact op zijn omgeving. Daarom bevat de EHBD-rugzak een selectie van een tiental materialen voor zowel (jonge) kinderen, tieners als volwassenen. Het betreft zowel informatieve boeken, kinderboeken, strips voor volwassenen, een dvd (film) en brochures over dementie. Je vindt eveneens in de rugzak een kaft met een overzicht van allerlei materialen over dementie.

Uitleen

De bibliotheek beschikt over twee EHBD-rugzakken die leden van de bibliotheek drie weken kunnen ontlenen. De ontlening gebeurt niet aan de zelfuitleen, maar wel aan de infobalie. Indien beide rugzakken uitgeleend zijn, dan kan je  een exemplaar reserveren. De EHBD-rugzak is makkelijk hanteerbaar doordat de rugzak (trolley) op wieltjes staat. De rugzak bevat een tiental materialen maar telt maar voor één ontlening. Na gebruik geef je de rugzak tijdens de openingsuren af aan een baliemedewerker die de inhoud zal nakijken. Een aantal infobrochures uit de EHBD-rugzak mag je zelf houden.

De EHBD-rugzak past niet in het inleverschuif.