Dementievriendelijk zwemmen in het GielsBos

Zwemmen heeft een positieve impact op mensen met dementie. Het relaxeert het lichaam, vermindert angst, versterkt het mentaal welbevinden... En het is gewoon een leuke activiteit! In het GielsBos kunnen mensen met dementie gratis op vaste momenten terecht om rustig en ontspannen te zwemmen in het belevingsbad. Er zijn douchestoelen, douchebrancards, extra brede deuren, een tillift, een beweegbare bodem en een inlooptrap. Liever relaxen? In de wellness ontspan je dankzij de warmte van de jacuzzi, de infrarood- en stoomcabine en vier belevingsdouches. 

Voor wie?

Dementievriendelijk zwemmen is er voor iedereen met dementie en hun naasten. Er wordt gezwommen op vaste tijdstippen. Vanuit WZC Lindelo gaan er elke zwemsessie enkele bewoners en twee begeleiders mee. In totaal kunnen er telkens 18 personen met dementie deelnemen. Er is steeds een redder aanwezig. Elke persoon met dementie moet vergezeld worden door een begeleider. Geen begeleider? Dan zoeken we graag een zwembuddy voor jou. 

Inschrijven

Dementievriendelijk zwemmen is gratis en kan één keer per maand, telkens op een donderdagnamiddag van 14 tot 15 uur. Wil je inschrijven of heb je vragen? Neem contact op met Kim Claesen, referentiepersoon dementie in WZC Lindelo: 014 88 99 20 - kim.claesen@lindelo.be 

Locatie

Het GielsBos: Belevingsbad Waterlelie - Vosselaarseweg 1 - 2275 Gierle. 

Het zwembad van het GielsBos is makkelijk te bereiken met de wagen. Je kan gratis parkeren aan de locatie.

Kalender 2024

  • donderdag 11 april 2024
  • donderdag 16 mei 2024
  • donderdag 13 juni 2024