Eenrichtingsverkeer in Heikant

Vanaf 13 juni voeren we eenrichtingsverkeer in Heikant in vanaf het kruispunt met Dorp tot aan het Heilig Hart-kapelletje richting Vorselaar.

Uit de participatiemomenten rond het mobiliteitsplan bleek dat buurtbewoners zowel het kruispunt Baan-Heikant als het sluipverkeer in Heikant als knelpunten zien. Ook de provinciale studie Middenkempen wees deze twee zaken als knelpunten aan. Om deze knelpunten weg te werken, voeren we eenrichtingsverkeer in vanaf het kruispunt met Dorp tot aan het Heilig Hart-kapelletje richting Vorselaar.

Timing

Op 13 juni 2022 plaatsen we de signalisatieborden en gaat het eenrichtingsverkeer in. We voeren de tijdelijke proefopstelling van een jaar. De proefopstelling zal tussentijds geĆ«valueerd worden.


Mobiliteitsplan

De werken kaderen in de ontwikkeling van het mobiliteitsplan. In dit plan focussen we ons op de verkeersstroom binnen verschillende verblijfsgebieden in onze gemeente. De input uit de participatieavonden namen we mee bij de ontwikkeling van het mobiliteitsplan. In het plan staan verschillende verkeersmaatregelen en -ingrepen op korte en lange termijn met als doel de verkeersveiligheid te verhogen. Het volledige mobiliteitsplan vind je via www.lille.be/mobiliteitsplan

Gepubliceerd op dinsdag 26 april 2022 om 11.57 uur