Erfgoedcel Kempens Karakter

Lille maakt deel uit van Erfgoedcel Kempens Karakter. De erfgoedcel houdt zich bezig met het cultureel erfgoed van de gemeentes Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lier, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar.

Ben je actief in een van deze gemeentes? Dan kan de erfgoedcel jou of je organisatie ondersteunen!

Je kan bij hen terecht voor advies, begeleiding en vorming. Daarnaast bieden zij een uitleendienst aan en financiële ondersteuning.

In de regio van Kempens Karakter is het borgen van tradities en ander immaterieel erfgoed steeds een belangrijk aandachtspunt. We dragen mee zorg voor dit cultureel erfgoed: Kempens Karakter beheert zelf geen collectie maar zorgen ervoor dat het erfgoed beter bewaard wordt. Dat kan door het erfgoed in kaart te brengen, te digitaliseren of door het conserveren van collecties.

Daarnaast coördineert Kempens Karakter (erfgoed)projecten zoals Erfgoeddag en Nacht van het Kempens Erfgoed. Ook het lokale accent is essentieel in de werking, door projecten op maat met de gemeenten uit te werken. Zij zetten ook in op ‘producten’ met een blijvend karakter: publicaties, lespakketten, vormingsmomenten en ontmoetingsdagen.

Meer informatie:
info@kempenskarakter.be
014 21 47 00
www.kempenskarakter.be 
Kasteel Le Paige
Nederrij 135
2200 Herentals