Evenement aanvragen

Vraag je evenement aan

Wat is een evenement?

Een evenement zien we heel breed. Een fuif is een evenement, maar een wandeltocht, een braderie en een garageverkoop zijn dat ook. Als je gaat schieten voor een huwelijk zien we dit eveneens als een evenement. Mountainbiketochten, optredens, betogingen en kerstboomverbrandingen zijn ook evenementen. Twijfel je of jouw activiteit een evenement is, neem dan contact op met het  onthaal.

Vraag je evenement tijdig aan

Toertochten, wandelingen, muziekfestivals ... moet je ten laatste 60 dagen op voorhand aanvragen om te voorkomen dat het parcours in conflict komt met andere tochten. Voor de meeste andere evenementen is het voldoende om ze ten laatste 30 dagen op voorhand aan te vragen, maar hoe sneller hoe beter natuurlijk.

Tip: maak een login aan

Als je een login aanmaakt, zal het evenementenloket je profiel onthouden zodat je niet bij elke aanvraag alle contactgegevens opnieuw moet ingeven. Je kan dan ook op elk moment nagaan in welke stap jouw aanvraag zich bevindt. Elke aanvraag wordt binnen dit account bewaard. Je kan de aanvraag nadien bewerken of kopiƫren voor de volgende editie van je evenement.

Ben je niet handig online

Een evenement aanvragen kan enkel online, maar het is zeer eenvoudig. Ben je niet handig online, vraag dan hulp van iemand binnen je vereniging of familie om je te helpen. Heb je niemand die je kan helpen, bel dan met het onthaal. We zoeken samen een oplossing.

Veel succes met jouw evenement!

Niels Canters, onze voorzitter van de jeugdraad, leert je in onderstaande video in vier minuten hoe je een evenement aanvraagt.