Fietsexamenparcours

Om scholen en ouders te ondersteunen, werd er in samenwerking met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) een fietsexamenroute uitgestippeld in het centrum van Lille. Het fietsexamen is een handige route om je zoon of dochter veilig en zelfstandig te laten fietsen in het verkeer. Op deze route komen allerlei moeilijkheden aan bod: voorrang van rechts, oversteken, afslaan,..

Op het einde van het zesde leerjaar leggen alle kinderen uit onze basisscholen de route af tijdens hun fietsexamen. Op het traject zijn er twaalf controlepunten waar de leerlingen worden beoordeeld op hun fietsvaardigheden in het verkeer. We kunnen hierbij rekenen op de hulp van onze lokale politiepost en verschillende vrijwilligers om alles in goede banen te leiden.

De fietsroute is permanent bewegwijzerd. Je kan op elk moment de route inoefenen met je kind. Tijdens het examen starten en eindigen de leerlingen aan sportsite Balsakker, maar je kan in principe op elk punt in de route starten. De route is te herkennen aan een lichtblauw rond bord met pijl.


Fietsroute

De fietsroute kun je hieronder downloaden.