Fietsexamens op 8 en 9 juni

Samen met de scholen en politiepost in de gemeente willen we kinderen van jongs af aan vertrouwd maken met het verkeer. In elk leerjaar van de lagere school leren kinderen daarom meer over verkeersveiligheid. Op donderdag 8 en vrijdag 9 juni vinden de fietsexamens plaats.

Je zal die dagen in onze gemeente verschillende pijltjes zien hangen die het parcours vormen. Extra opletten dan voor onze schoolkinderen! Wanneer de leerlingen een succesvol parcours afleggen, ontvangen ze een fietsdiploma.

Vooraleer de leerlingen een fietsexamen afleggen, leren ze al heel wat over verkeersveiligheid. In het eerste en tweede leerjaar maken de leerlingen een verkeerswandeling. Ze leren onder andere veilig wandelen in het verkeer en veilig oversteken. Ze krijgen ook lessen fietsgewenning op de speelplaats. Ze oefenen er op stappen met de fiets aan de hand, remmen, vertrekken met de fiets ... De volgende drie jaren leren kinderen meer over fietsbehendigheid, leggen ze een voetgangersexamen af en krijgen ze lessen over de dode hoek. Als kers op de taart leggen leerlingen uit het zesde leerjaar een fietsexamen af. 

De wijkagenten ondersteunen de scholen bij het hele proces. Aan het begin van elk schooljaar doen de wijkagenten ook fietscontroles zodat alle fietsen klaar zijn voor een nieuw schooljaar.

Gepubliceerd op donderdag 4 mei 2023 om 11.57 uur