Fietsknooppunten

De vzw Toerisme Provincie Antwerpen (TPA) bouwde sinds 2001 een fietsnetwerk uit aan de hand van knooppunten. Deze aanpak laat fietstoeristen toe om zelf een traject uit te stippelen, zo ver en zwaar ze zelf wensen.

Je kan eender waar vertrekken op het fietsroutenetwerk. Ben je niet van de streek en kom je met de auto of het openbaar vervoer, dan is het een aanrader te vertrekken vanuit een fietsvriendelijke horecazaak, het centrum van een gemeente of de (met P aangeduide) parkings op de fietsenkaart. De dichtst bijgelegen knooppunten staan ook telkens bij de horecazaken aangegeven.

Groter, veiliger en aantrekkelijker: dat is het fietsnetwerk Kempen anno 2017.
Daarvoor zorgen onder meer 100 kilometer nieuwe trajecten en 50 extra knooppunten.

Het fietsknooppuntennetwerk in de Kempen serveert je eindeloos fietsplezier. Het netwerk telt ruim 2.000 kilometer prima fietspaden en maakt gebruik van de allermooiste trajecten. De twintig inrijpunten op de kaart vormen prima vertrekplaatsen. Ook de langeafstandsroutes en doorsteken via de fietsostrades staan erop aangeduid.

Meer info over tijdelijke en permanente wijzigingen aan het netwerk vind je op www.routedokter.be

Praktische informatie

Situering: Hoogstraten, Baarle-Hertog, Merksplas, Rijkevorsel, Turnhout, Arendonk, Beerse, Oud-Turnhout, Ravels, Vosselaar, Mol, Balen, Dessel, Retie, Kasterlee, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen, Vorselaar, Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout, Westerlo, Lier, Berlaar, Bonheiden, Nijlen, Putte, Lille, Malle, Ranst, Zandhoven, Zoersel, Schilde, Schoten, Wijnegem, Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Kapellen, Wuustwezel, Heist-op-den-Berg

Verkoop: De fietskaart Kempen is te koop bij de toeristische infokantoren in de Kempen (dus ook in het gemeentehuis van Lille) en bij Standaard Boekhandel. Je kan de kaart ook online bestellen.

Prijs: €9,95