Huis van het kind

Huis van het kind Regio in Transitie

Vanaf januari 2024 kunnen inwoners van Lille met al hun opvoedingsvragen terecht bij het aanbod van Huis van het Kind RiT (Regio in Transitie). Regio in Transitie is een samenwerkingsverband van verschillende gemeenten en steden (Lille, Kasterlee, Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar).

In Huis van het Kind zetten verschillende organisaties, diensten en lokale besturen zich dagelijks in voor kinderen, jongeren, zwangeren, ouders en grootouders in onze regio. Door de samenwerking bundelen we onze  krachten en knowhow en streven we naar maximale toegankelijkheid voor onze gebruikers.

Het fysiek Huis heeft veel deuren op verschillende plaatsen in onze ganse regio!

Voor wie?

Alle ouders zijn welkom vanaf zwangerschap tot je kind 24 jaar oud is. Huis van het Kind helpt je ondersteunen en wegwijs maken. Dit is volledig gratis!

Wat kan Huis van het Kind voor jou betekenen?

Huis van het Kind biedt zowel één op één ondersteuning aan als ontmoetingsactiviteiten met andere ouders en kinderen. Zij kunnen een luisterend oor zijn en advies bieden met betrekking tot opvoedingsvragen. De medewerkers helpen zoeken naar kinderopvang, hulp, vrije tijd,…

Er worden regelmatig info avonden over opvoedingsthema’s georganiseerd, alsook workshops om de relatie tussen ouder en kind te versterken.

  • Heb je vragen over je peuter of basisschoolkind (0 tot 12 jaar)? Mail dan naar kindereninhuis@gmail.com of bel op het nummer 0470 10 17 51.
  • Worstel je eerder met een uitdaging in de tienerjaren (12 tot 14 jaar)? Mail dan naar tienersinhuis@gmail.com of bel op het nummer 0470 10 17 51.
  • Stel je jouw vraag liever persoonlijk? Ga dan langs bij Villa mama papa. Je kan er alle donderdagen terecht op Stationstraat 80 in Turnhout van 13:30 uur tot 16 uur.

Loket Kinderopvang

Heb je ondersteuning nodig bij het vinden van kinderopvang? Dan kan je elke dinsdag en donderdagvoormiddag contact opnemen met Ann de Coster op met nummer 0493 89 89 23 of via mail  loketkinderopvang@stadsregioturnhout.be.

Via https://opvang.vlaanderen/ kan je kinderopvang in onze gemeente opzoeken en inschrijven.

Lezingen en infoavonden

Het programma kan je raadplegen via https://www.stadsregioturnhout.be/huisvanhetkind.

Contact

Welzijn

Adres
Rechtestraat 44 , 2275 Lille
Tel.
014 75 14 11
welzijn@lille.be
Vandaag
Open op afspraak
Open op afspraak 8.30 - 12 uur & 13 - 16 uur
Morgen
Open op afspraak 8.30 - 12 uur
Telefonisch bereikbaar van 13 - 16 uur
Alle openingsuren Welzijn