Hulp van de brandweer tijdens het wespenseizoen

De zomer komt eraan, rond deze tijd worden de wespen stilaan weer actief. Heb je zelf een hinderlijk wespennest en wil je deze laten verdelgen door de brandweer? Meld dit dan via het e-loket van Taxandria.

Wespennest melden

In onze gemeente worden wespennesten verdelgd op dinsdag. Als de brandweer aan het nest kan, hoef je niet thuis te zijn. Voor alle niet-dringende interventies gebruik je het e-loket. Bij een dringend nest (mensen worden bedreigd, wespen in je woning of in een school, agressieve wespen,…) bel je het noodnummer 112 en dan komt de brandweer zo snel mogelijk. Het verdelgen van wespennesten is gratis.

Meld enkel hinderlijke nesten

Als je wespen met rust laat, laten ze jou ook met rust. Heb je een wespennest achteraan de tuin of in een hok waar je nooit komt? Dan is een verdelging niet nodig. We hebben liever geen wespen in de buurt, maar ze zijn immers onze bondgenoot en verdelgen op hun beurt vervelende vliegen, muggen, bladluizen en andere insecten. Vergeet niet: de brandweer is er voor mens én dier. Bij echt hinderlijke of gevaarlijke situaties kan de brandweer een nest verdelgen. Opgelet: De brandweer verdelgt enkel wespen, geen bijen of hommels en ook geen eikenprocessierupsen.

Gepubliceerd op woensdag 1 juni 2022 om 11.21 uur