Kampvuur

Vraag toelating voor een kampvuur

Vergunning

De organisator van een kampvuur moet vooraf een vergunning aanvragen. De aanvraag moet minstens twee maanden voor het kampvuur ingediend worden.

Check bij jouw verblijfplaats of ze over een erkende kampvuurplaats beschikt.

Heeft je verblijfplaats een erkende kampvuurplaats? 

  • Vul het aanvraagformulier in. De toelating komt vervolgens je richting uit. Je volgt uiteraard de dag van je kampvuur de veiligheidseisen op.

Heeft je verblijfplaats geen erkende kampvuurplaats?

  • Vul het aanvraagformulier in. De kampvuurvergunning doorloopt een specifieke procedure. De beslissing komt vervolgens je richting uit.

Geen vergunning = geen kampvuur.

Veiligheid

Let op: Wanneer de vergunning is toegewezen, dien je de veiligheidseisen op de vergunning door te nemen. In geval van droogte (bij provinciale fase geel in bosrijke gebieden, bij provinciale fase oranje of rood inzake bosbrandgevaar) mag het kampvuur niet doorgaan.

De organisator dient altijd 2 uur voor aanvang van het kampvuur contact op te nemen met de dispatching van HVZ Taxandria (tel. 014 42 22 22) om zich te informeren of het kampvuur op basis van de weersomstandigheden kan doorgaan. Het is ten allen tijde mogelijk dat de vergunning alsnog wordt ingetrokken.

De organisator heeft geen toestemming nodig voor het gebruik van een barbecue, vuurkorf of andere toestellen en dient zich te houden aan een aantal voorwaarden inzake brandveiligheid.  Deze toestellen mogen enkel gebruik maken van steenkool, houtskool, droog en onbehandeld hout als brandstof.