Kindvriendelijke gemeente

Kinderen, jongeren en hun ouders zijn belangrijk in Lille! Onder begeleiding van Bataljong (Vereniging Vlaamse Jeugddiensten) zijn we de uitdaging aangegaan het intensieve traject ‘Kindvriendelijke steden en gemeenten’ te doorlopen. Een kindvriendelijk beleid vertrekt vanuit de visie dat kinderen volwaardige medeburgers van onze samenleving zijn. Het gemeentebestuur wil duidelijk maken dat de mening van kinderen en jongeren belangrijk is, en wil hen daarom mee betrekken in het beleid. Kindvriendelijkheid gaat over alle beleidsdomeinen heen en kan enkel samen met kinderen en jongeren gerealiseerd worden. Enkel zij zijn expert en ervaringsdeskundige als het over hun leefwereld gaat.

We zullen onderzoeken wat er leeft tussen kinderen en jongeren, wat zij belangrijk vinden in onze gemeente. Wat zijn hun noden en ideeën? We willen kinderen en jongeren laten deelnemen/meewerken aan het beleid zodat we rekening kunnen houden met hun visie.

Waarom vinden wij dit zo belangrijk?

  • Kinderen en jongeren ontwikkelen competenties door deel te nemen aan het beleidsproces. Ze leren kritisch denken en in team werken, leren komen tot consensus, trainen zich in attitudes als luisteren naar anderen en rekening houden met elkaars sterktes en zwaktes, en zoveel meer.
  • Wat goed is voor kinderen, is in vele gevallen goed voor volwassenen. Het is dus een investering in de toekomst.

Contact

Jeugd

Adres
Rechtestraat 44 , 2275 Lille
Tel.
014 88 98 28
vrijetijdsdienst@lille.be
Vandaag
Nu gesloten
Open op afspraak 8.30 - 12 uur & 13 - 16 uur
Morgen
Open op afspraak 8.30 - 12 uur
Telefonisch bereikbaar van 13 - 16 uur
Alle openingsuren Jeugd