Lille voorgesteld

Lille is een landelijke woongemeente in het hart van de provincie Antwerpen. Sinds de fusie van 1977 bestaat onze gemeente uit vier prachtige dorpen: Gierle, Lille, Poederlee en Wechelderzande. De buurgemeenten van Lille zijn Beerse, Vosselaar, Kasterlee, Herentals, Vorselaar en Malle. De belangrijkste verkeersaders zijn de autostrade Antwerpen-Eindhoven (E34) en de N153 die leidt naar Herentals en Malle. Dankzij de twee afritten op de E34 is Lille zeer goed bereikbaar.

Lille is een zeer groene gemeente. Er is geen industrie. Er zijn enkel twee kleine KMO-zones. De gemeente ligt op de rand van de Kempense Heuvelrug. Eén vierde van het grondgebied van Lille zijn bossen en heide. De gemeente heeft een lage bevolkingsdichtheid. Het Lilse grondgebied meet 5940 hectare en er wonen zo’n 17.000 mensen.

Door haar groene karakter heeft Lille een bovengemeentelijke uitstraling op toeristisch en recreatief vlak. De gemeente trekt veel kampeerders en dagjestoeristen aan. De vele fiets-, ruiter-, en wandelpaden zijn populair bij sportievelingen.

Wij vieren, wij zijn Lille!

Gierle, Lille, Poederlee en Wechelderzande zijn vier dorpen met eigen tradities, eigen troeven en geweldige mensen. En daar mag je best trots op zijn.

Onze vier dorpen en die fierheid laten we ook zien in onze huisstijl. Het logo is een verbindend symbool voor onze inwoners en de bezoekers van onze gemeente. Het brengt een nog sterkere dynamiek teweeg tussen de vier dorpen.

De vier stippen in het logo staan symbool voor onze vier dorpen. De kleuren ertussen, dat is alles wat ons verbindt. Alles wat het leven in onze gemeente aangenaam maakt. Ruimte en natuur, gemoedelijk samenleven, feesten, samenzijn, sport en recreatie. En al die dingen samen vormen één sterk symbool, één sterke gemeente.

Het bijhorende communicatieconcept rond het idee ‘wij vieren’ benadrukt opnieuw de samenhang tussen onze dorpen. Wij vieren, wij zijn Lille. Tegelijkertijd is het een knipoog naar de typische levenslust die onze inwoners typeert.

‘Wij vieren’ koppelen we telkens aan inhoudelijke thema’s. Zo kunnen we alles beschrijven wat onze gemeente mooi maakt. Wij vieren het leven, wij vieren onze tradities, wij vieren het samenzijn, wij vieren onze lokale helden… Kortom, we kozen voor een huisstijl en een communicatieconcept die eigenheid, eenheid en collectieve trots uitstralen.

We hebben een mooi filmpje gemaakt om deze boodschap te benadrukken en onze vier dorpen voor te stellen, ontdek het onderaan deze pagina!

Bevolkingsaantal op 31 december 2021

 

Aantal inwoners      

Aantal gezinshoofden             

Geraamd aantal woningen

Lille 

53462223 2230

Gierle

 4437  1879 1890

Poederlee   

2774   1163  1170

Wechelderzande

41111724    1730

Totaal      

16668  

6989    

7020