Meldpunt 'drugsplantage ontdekt'

Het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen ontwikkelden de website 'Drugsplantage ontdekt' burgers de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen over de aanwezigheid van cannabisplantagesdrugslabo’s of de dumping van drugsafval.  Meldingen rond de verkoop van drugs kunnen rechtstreeks overgemaakt worden aan de dichtstbijzijnde politiezone.

Ga naar het meldpunt

Steeds vaker zien we in onze provincie dat illegale drugsproductie gevaarlijke situaties veroorzaakt. Er ontstaat bijvoorbeeld brand in een woonwijk door een cannabisplantage. Of wandelaars stoten in een verlaten bos op chemisch afval. De gevolgen kunnen desastreus zijn. Daarom vragen we jou om mee rond te kijken. Een kleine tip kan soms leiden tot het oplossen van een grote zaak. Om jou te helpen verdachte situaties te herkennen, vind je de belangrijkste kenmerken op de website van het meldpunt.

Alle partners en hulpdiensten hechten belang aan het voorkomen van druggebruik en -verslaving. Benieuwd waar je in jouw buurt terecht kan voor preventie? Ben je op zoek naar vroeginterventie of hulpverlening? Deze doorverwijsgids bundelt het Vlaamse aanbod.

Ben je geen professional en ben je zelf op zoek naar informatie, advies of hulp? Bezorgd om iemand? Contacteer De Druglijn. Anoniem, onafhankelijk van politie of gerecht.

Misschien heb je baat bij online hulp of een zelfhulpgroep? Meer over dat aanbod lees je hier.