Mindermobielencentrale

De mindermobielencentrale (MMC) is er voor mensen met een laag inkomen en beperkte mobiliteit. Personen die geen eigen vervoer hebben en die niet in staat zijn gebruik te maken van het openbaar vervoer, kunnen lid worden van de mindermobielencentrale. Vrijwilligers zorgen ervoor dat deze personen op hun bestemming geraken.

Je kan beroep doen op de mindermobielencentrale om een familielid te bezoeken, te gaan winkelen, de dokter te bezoeken, deel te nemen aan een activiteit van een vereniging, naar het ziekenhuis te gaan, ...

Je betaalt een jaarlijks lidgeld van 12 euro als alleenstaande, 18 euro als koppel.  Aan de chauffeur betaal je 0,37 euro per kilometer vanaf de woonplaats van de chauffeur met een minimum van 2 euro per rit. Er wordt ook een wachtvergoeding van je gevraagd. Het eerste uur betaal je niets. Daarna wordt er 1,5 euro per begonnen uur aangerekend.

Nieuwe gebruikers moeten zich op voorhand registreren bij de MMC-verantwoordelijke. De verantwoordelijke is elke werkdag bereikbaar tussen 11 en 12 uur op het nummer 0471 08 18 99.

MMC in tijden van corona

De MMC wordt nu ook ingezet naar het vaccinatiecentrum.

Ben je minder mobiel en kan je geen beroep doen op familie, vrienden of buren om je naar het vaccinatiecentrum te brengen? Dan kan je contact opnemen met onze mindermobielencentrale. Onze centrale is tijdelijk elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 9 en 12 uur via 0471 08 18 99.

Voor een rit naar het vaccinatiecentra moet je geen lidgeld betalen en er moet niet voldaan worden aan een inkomensgrens. Enkel de kilometervergoeding aan de chauffeur moet betaald worden. (zie boven)

Opgelet: Ben je een rolstoelgebruiker? Contacteer dan de rolmobiel via 014 57 24 40 of  aanvraag.rolmobiel@iok.be. De vrijwilligers van onze mindermobielencentrale rijden met hun eigen voertuig, deze zijn niet aangepast aan rolstoelgebruikers.

Chauffeurs gezocht

De mindermobielencentrale is altijd op zoek naar nieuwe chauffeurs. Interesse? Neem contact op met onze centrale.