Mobitwin Centrale

De Mobitwin Centrale (vroeger gekend als de mindermobielencentrale) is er voor mensen met een laag inkomen en beperkte mobiliteit. Personen die geen eigen vervoer hebben en die niet in staat zijn gebruik te maken van het openbaar vervoer, kunnen lid worden van de mindermobielencentrale. Vrijwilligers zorgen ervoor dat deze personen op hun bestemming geraken.

Je kan beroep doen op de Mobitwin Centrale om een familielid te bezoeken, te gaan winkelen, de dokter te bezoeken, deel te nemen aan een activiteit van een vereniging, naar het ziekenhuis te gaan, ...

Je betaalt een jaarlijks lidgeld van 12 euro als alleenstaande, 18 euro als koppel.  Aan de chauffeur betaal je 0,42 euro per kilometer vanaf de woonplaats van de chauffeur met een minimum van 2 euro per rit. Er wordt ook een wachtvergoeding van je gevraagd. Het eerste uur betaal je niets. Daarna wordt er 2,5 euro per begonnen uur aangerekend.

Nieuwe gebruikers moeten zich op voorhand registreren bij de Mobitwin Centrale-verantwoordelijke. De verantwoordelijke is elke werkdag bereikbaar tussen 11 en 12 uur op het nummer 0471 08 18 99.

Chauffeurs gezocht

De Mobitwin Centrale is altijd op zoek naar nieuwe chauffeurs. Interesse? Neem contact op met onze centrale.