Niet goed in je vel?

Zit je niet zo goed in je vel? Hieronder hebben we verschillende organisaties opgesomd waar je misschien wel bij terecht kan. Als je op de naam van de organisatie klikt, word je doorverwezen naar hun website. We hopen dat je zo de weg vindt naar de juiste hulpverlening.

1712

Hulplijn voor vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling. Gratis en anoniem.

1712
Awel

Awel luistert naar kinderen en jongeren. Gratis en anoniem. Awel zal naar je luisteren, meevoelen en meedenken.

102
CAWHet Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) helpt mensen met al hun vragen en problemen die te maken hebben met welzijn.

0800 13 500

Childfocus

Zeven dagen op zeven en 24 uur op 24 stelt de organisatie alles in het werk om vermiste kinderen terug te vinden en hun seksuele uitbuiting tegen te gaan, offline en online.

116 000
Clicksafe

Clicksafe is een site van Child Focus over veilig internetten. Een probleem online? Een vraag of twijfel? Hier vind je alle antwoorden.

116 000
JAC

Problemen thuis? Voel je je wat minder? Teveel aan je hoofd … Je kan bij het JAC terecht met elke vraag.

014 14 04 04
(JAC Herentals)

JOTHIn een JOTH-huis kan je als jongere van 12 tot en met 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kan doen op professionele hulp, gratis en zonder een label opgeplakt te krijgen.03 336 38 54
(enkel tijdens openingsuren)

Kzitermee.be

Iedereen heeft het soms moeilijk. Het is niet altijd makkelijk om de juiste hulp te vinden. Op Kzitermee.be kan je contact opnemen met een geschikte organisatie of persoon. Wat jouw probleem of vraag ook is, wij helpen jou op weg. 

Mentaalmaatje

Soms voel je je niet goed in je vel. Je voelt je somber, angstig, eenzaam, … Het overkomt iedereen. Doe daarom beroep op een mentaalmaatje. Een mentaalmaatje is iemand waarmee je vrijuit kan praten als je ergens mee zit. 
NoknokNokNok is een online tool voor jongeren van 12-16 jaar. Je kunt er zelf aan de slag kunnen om je goed in je vel te voelen. Om jou hierin te begeleiden en persoonlijk advies te geven, ontwikkelden we de veerkrachttest.02 422 49 49
Onlinehulpapps

Jouw wegwijzer naar apps voor welzijn en geestelijke gezondheid.

 
OnlinepsyhulpOnline psychische hulp
bij depressie, angst, middelengebruik en gokken
 
OverkopIn een OverKop-huis kan je als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kan doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen. 
Teleblok

Teleblok is tijdens de examenperiodes in januari en juni een aanspreekpunt voor studenten en mensen in hun omgeving via een gratis en anonieme chat.

 
Tele-onthaal

Praat bij Tele-Onthaal over wat jou bezighoudt. Soms moet je al je moed bijeen rapen voor een gesprek. Of vraag je je af of zo’n gesprek wel veilig is. Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken om te praten, houden we de drempel zo laag mogelijk.

106
UniaVoor gelijkheid, tegen discriminatie.  
Watwat

WAT WAT geeft je antwoorden op de vragen waar jij als jongere mee zit.

 
Zelfmoordlijn

Op zoek naar hulp? Bij de zelfmoordlijn 1813 staat er iemand voor je klaar. Elk gesprek is anoniem en gratis.

1813