Nieuwjaarke Zoete & Avondzotten

Nieuwjaarke Zoete op 31 december

"Nieuwjaarke zoete! Een varken heeft vier voeten! Vier voeten en een staart, is dat nu geen centje waard!"

Op het einde van het jaar trekken nieuwjaarzangertjes van voordeur naar voordeur om uit volle borst de mooiste liedjes te zingen, in ruil voor een snoepje of een centje.

Ga jij ook zingen? Of ben je al groot en deel je liever de snoepjes en de centjes uit? Doe op 31 december mee aan deze hartverwarmende traditie! 
Ga lekker zingen en hang de affiche, die je ontvangt via de info Lille (eind december), duidelijk zichtbaar op aan de straatkant van je woning. Zo weten de zangertjes meteen dat ze van harte welkom zijn.

Zingzak

Nieuwjaar zingen is niet compleet zonder zingzakje!

Kinderen die nog geen zingzakje van ons hebben gekregen, mogen een afspraakje maken met de jeugddienst om hun eigen exemplaar op te halen (zolang de voorraad strekt). De leerlingen van de 1ste kleuterklas krijgen hun gloednieuwe zak op school mee naar huis, net als de kinderen van nieuwe inwoners. 

#nieuwjaarkezoete

Je kan je foto’s, filmpjes en liedjesteksten delen op sociale media met #nieuwjaarkezoete. Vind ons evenement op Facebook.

KGR beloont de vroege vogels!

Onze kindergemeenteraad organiseert een leuke actie tijdens het nieuwjaarszingen. In elk van onze vier dorpen staat er in één huis een cadeautje klaar voor de eerste zanger of het eerste groepje zangers. De leden van de KGR verklappen natuurlijk niet in welk huis het cadeautje staat. Ben jij de vroege vogel die het cadeautje kan bemachtigen?

Avondzotten op 31 december

Dit jaar wordt op oudejaarsavond weer het Avondzotten georganiseerd. Doe jij ook mee?

Wat is avondzotten?

  • Voor jongeren van 12-16 jaar.
  • Verkleed nieuwjaarszingen in kleine groepjes.
  • Enkel bij mensen die je zelf kent, of bij mensen die
    de affiche ‘Avondzotten’ hebben hangen.
  • Op oudejaarsavond. Opgelet: niet later dan 22 uur!