Naar inhoud
ocmw

De ezels van de Wechelse Schildersschool

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De Wechelse Schildersschool
Op zondag 13 augustus wordt onze kersverse wandelbrochure 'De Wechelse Schilderswandeling' tijdens de opening van kunstenfestival 'De Zomer van Wechel' boven de doopvont gehouden. Ter gelegenheid hiervan zijn er ook gegidste wandelingen met topgids Rosette Dillen. Enkel na reservatie!

Het zijn niet de langorige viervoeters die jullie tijdens deze wandeling leren kennen, maar het verhaal achter de Wechelse Schildersschool die in de 19e eeuw de Lilse deelgemeente Wechelderzande op canvas vastlegde.

Om dit mooi stukje erfgoed niet verloren te laten gaan, ontwikkelde de gemeente in samenwerking met vzw Toerisme Lille en de Heemkundige Kring Norbert de Vrijter een permanente schilderswandeling doorheen Wechelderzande.

Aan de hand van vijf panelen en een wandelbrochure ontdek je onderweg sporen van de schilders die in de volksmond de ‘Wechelse Schildersschool’ genoemd worden. Die Wechelse School – in navolging van de school van Barbizon (Frankrijk) – bracht een geromantiseerd beeld van de armoedige Kempen. Al wandelend maak je kennis met de werken van grote namen zoals Henry Van de Velde, Adriaan Jozef Heymans en Jaak Rosseels. Ook ontdek je meer over het Wechelderzande van
de 19e eeuw.

De brochure is gratis verkrijgbaar aan het onthaal van het gemeentehuis.

Locaties borden:

  • De Nieuwe Keyzer - Heymansstraat
  • Den Hert - Pulsebaan
  • Borgstraat
  • Moereind
  • Wagemansstraat

Inhuldiging wandelbrochure 'De Wechelse Schilderswandeling

Datum van het bericht: donderdag 03 augustus 2017

Alle nieuws