Naar inhoud
thuisloket ocmw

Zitdagen belastingen: enkel op afspraak!

belastingaangifte
Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingbrief? Dan kan je terecht op een van de zitdagen van de belastingdienst in sportcentrum Balsakker. Om wachttijden te vermijden kan je voortaan enkel terecht op afspraak. Een afspraak maken kan vanaf 15 april 2019.

Op 21 en 27 mei 2019 kan je terecht op een van de zitdagen van de belastingdienst in sportcentrum Balsakker. Maak een afspraak vanaf 15 april 2019.

Hoe maak ik een afspraak?

  • van maandag 15 april 2019 tot maandag 13 mei 2019
  • uitsluitend via het onthaal in het gemeentehuis
    • aan het loket
    • telefonisch via 014 88 20 10

Je krijgt een datum en uur toegewezen van de onthaalmedewerkster, die jouw naam noteert op de afsprakenlijst. In mei kom je op de afgesproken datum en uur naar sportcentrum Balsakker.

Kan ik meerdere afspraken maken?

Per afspraak plant de belastingdienst tien minuten in. Dat moet volstaan om je belastingbrief in te vullen. Wil je graag ook de belastingbrief van je partner (niet-getrouwd of wettelijk samenwonend) of andere familieleden laten invullen, dan moet je verschillende afspraken na elkaar maken. Vermeld dit zeker als je telefonisch je afspraak maakt.

Breng een volmachtformulier (zie onder) en een kopie van zijn of haar e-ID mee!

Ik kan niet aanwezig zijn op de zitdagen. Wat nu?

Kan je je niet vrijmaken voor de zitdagen in onze gemeente, maar heb je toch hulp nodig bij het invullen van je belastingbrief? Geen nood, je ook terecht voor het gratis invullen van je aangiften bij de diensten van de FOD Financiën. In mei kan dit elke werkdag van 9 tot 12 uur, in juni van 9 tot 15 uur.

  • Herentals: Belgiëlaan 31 – 2200 Herentals
  • Turnhout: Spoorwegstraat 22 – 2300 Turnhout
  • Geel: Werft 65 – 2440 Geel

Wacht niet op je enveloppe

Je hoeft de papieren aangifte niet af te wachten. Je eID is voldoende om langs te komen.

Doe je aangifte online met Tax-onweb

Weet dat je je aangifte ook altijd zelf kan doen via www.tax-on-web.be. Belangrijk: om je aangifte via Tax-on-web te kunnen invullen, heb je je PIN-code van je elektronische identiteitskaart nodig. Ben je je PIN-code vergeten? Dan kan je een nieuwe aanvragen bij onze dienst bevolking. Hou er rekening mee dat het ongeveer twee weken duurt vooraleer je nieuwe PIN-code actief is.

 

Contactcenter van de FOD Financiën - 0257 257 57

Datum van het bericht: woensdag 06 maart 2019

Alle nieuws