Naar inhoud

Zomerschilderdagen in het land van Kempens Karakter

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Zomerschilderdagen Kempens Karakter
Elke dinsdag in juli & augustus krijgen (amateur)kunstenaars de kans om op mooie locaties in Kempense gemeenten aan het werk te gaan. Je brengt je eigen materiaal mee en uit je creativiteit in een ontspannen sfeer op jouw manier. Er is geen les maar wel veel leerzame interactie. Vooraf inschrijven

In Lille is het een speciale editie. Op zaterdag 12 augustus wordt het jaarlijkse kunstfestival De Zomer van Wechel geopend. Zowel in de tuin van Hof d’Intere als in het kasteel zelf worden werken van professionele en semi-professionele kunstenaars uit verschillende disciplines tentoongesteld: beeldhouwwerk, installaties, fotografie, grafiek, mixt media, schilderkunst enzovoort.

Dit festival is een unieke kans om op de feestdag van 15 augustus te midden van de kunst in het park aan de slag te gaan.

Meer info over de Lilse editie:

Locatie: Kasteel Hof d’Intere, Pastorijstraat 2, 2275 Lille
Wanneer: Dinsdag 15 augustus
Parking: Pastorijstraat
Sanitair: voormiddag: horeca nabij het kasteel; vanaf 13 uur: in het kasteel zelf
Eten en drinken: De Nieuwe Keyzer (vanaf 9 uur; bijzonder Moederkesdagontbijt) en Nicoty; enkel een drankje: Den Toerist

Extra info locatie: Het kasteel  werd in 1649 gebouwd in opdracht van de heer van Wechelderzande, jonker Johan de Proost. De indrukwekkende woonst kreeg de naam Hof d'Intere omdat Johan de Proost in het bezit was gekomen van de rechten van het leenhof Hof d’Intere en derhalve ook de titel 'heer van Dynter' mocht voeren. Vanaf 1686 tot 1964 was Hof d’Intere de pastorij van Wechelderzande. Daarna deed het dienst als gemeentehuis van Wechelderzande. Sinds de fusie in 1977 wordt Hof d’Intere gebruikt als gemeenteraadszaal en ceremoniezaal van de gemeente, en als expositieruimte. Het kasteel wordt omzoomd door een grote tuin welke nu een openbaar park is. Het is een oase van rust.

Vooraf inschrijven

Als je inschrijft, kan je heel de zomer komen wanneer je tijd en zin hebt.

Sinds 15 jaar nemen er jaarlijks ruim 100 kunstenaars deel en op zonnige dagen zijn er vaak meer dan 50 deelnemers tegelijk aan het werk.

Kijken kan ook!

Ook bezoekers zijn van harte welkom tijdens de zomerschilderdagen.

Je ontdekt schitterende locaties in de regio, geniet van mooie kunstwerken en veel kunstenaars geven ook graag een woordje uitleg over hun werk.

Programma:

 • 4 juli 2017 Kasteel De Borrekens, Vorselaar

 • 11 juli 2017 Kapel van Meren, Olen

 • 18 juli 2017 Zimmerplein, Lier

 • 25 juli 2017 Hooghuis, Herenthout

 • 1 augustus 2017 Klein Scherpenheuvel, Heist-op-den-Berg

 • 8 augustus 2017 Kasteelhoeve, Grobbendonk

 • 15 augustus 2017 Hof d’Intere, Lille

 • 22 augustus 2017 Hoeve ‘t Bergske, Hulshout

 • 29 augustus 2017 Provinciaal domein Kesselse Heide, Nijlen

 
Praktisch:

 • Organisatie: Kempens Karakter

 • Info en inschrijven: Toerisme Heist-op-den-Berg; 015 25 15 82; toerisme@heist-op-den-berg.be

 • www.facebook.com/zomerschilderdagen

Datum van het bericht: donderdag 03 augustus 2017

Alle nieuws