Naar inhoud

Volkscaféroutes Kempens Karakter: fietsen van café naar café

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Volkscaféroutes Kempens Karakter
Terugreizen in het verleden, met alleen je fiets en een paar flinke benen, het kan. Kempens Karakter ontwikkelde in samenwerking met Herentals, Vorselaar, Lille, Olen en Grobbendonk drie nieuwe fietsroutes langs volkscafés waar de tijd bleef stil staan.

De ene keer komt je terecht in een oase van rust en eenvoud, dan weer in een bruisende kroeg waar iedereen vrijuit zijn mening verkondigt in het gezelschap van een frisse pint. Verhalen gaan er vlot over de toog en de sfeer is er gemoedelijk. Onderweg leiden de routes via stille wegen langs Kempense blikvangers.Vergeet even die smartphone en schakel over op de live chat van de keuvelende mensen om je heen. Kortom, ga helemaal op in de nostalgische sfeer van authentieke volkscafés.

De drie nieuwe fietsroutes verbinden 29 volkscafés via het knooppuntennetwerk. De trajecten kronkelen door de twaalf gemeenten die binnen Kempens Karakter samenwerken rond cultureel erfgoed en toerisme. Drie verschillende brochures - apart te koop - bundelen daarbij alle info en tonen de cafés op een handige kaart.

Een fietsbrochure is verkrijgbaar bij het onthaal in het gemeentehuis en kost 2 euro. Bij elke deelnemende horecazaak krijg je een korting van 0,50 euro op een drankje naar keuze (let op, enkel de man/vrouw met de brochure :-)

Actie geldig tot 31 oktober 2017.

Datum van het bericht: woensdag 02 augustus 2017

Alle nieuws