Naar inhoud

De Schakel 2017

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De Schakel 2017
Op zondag 27 augustus wordt De Schakel weer georganiseerd. In de Antwerpse Kempen zal er weer ge-schakel-d worden, van Meersel-Dreef tot Veerle en van Balen tot Brecht.

Zoals elk jaar wordt er veel zorg besteed aan duidelijk afgepijlde routes met ongeveer 50 start- en controleplaatsen, die allemaal een naam hebben die eindigt op "hut". Bij de hutten is altijd iets te beleven, waarbij de "couleur locale" en hapjes en drankjes voor de nodige sfeer zorgen. Ook zijn de routes vernieuwd, waardoor De Schakel nog mooier geworden is.

In Lille kan je vertrekken in de Schildershut aan de Oude Jongensschool in centrum Wechelderzande. Zwemclub De Synchroontjes zal je daar hartelijk ontvangen, je knorrende maag stillen en deskundige uitleg geven om je op weg te helpen. Verder voorzien ze gezellige muzikale animatie.

De Louis Neefshut bevindt zich op de Poeyelhei in Gierle. Hier is de Sint-Sebastiaansgilde de gastheer met een hapje en tapje. Ook voor de muzikale omlijsting laten ze zich langs hun beste kant zien.

Deelnemers maken ook dit jaar weer kans op toffe prijzen, waaronder twee e-bikes van Batavus of zeven dagen Slovakije en verblijven in top B&B’s in de Kempen. Voor de kinderen tot twaalf jaar zijn aparte prijzen voorzien. De hoofdprijs is een kinderfiets van Batavus.

Starten tussen 8 en 14 uur

Deelnameprijs voor volwassenen € 4

Deelnameprijs kinderen tot 12 jaar € 1

Route: zie pdf hieronder, a.u.b.

De folder van De Schakel is beschikbaar aan het onthaal. Meer info: www.schakel.be

 ALGEMENE INFO

Wat is de Schakel?

De voornaamste doel van de Schakel is : de deelnemers een ontspannen fietsdag aanbieden waarbij men een keuze kan maken welk deel van de Antwerpse Kempen men beter wil leren kennen. De start- en controleplaatsen worden hutten genoemd. De afstand tussen de verschillende hutten varieert van 10 km tot 15 km. In elke hut is er een natje en een droogje en is er animatie voorzien.

Voor wie is de Schakel?

De Schakel is voor ieder die jong van hart is. De recreatieve fietser komt hier zeker aan zijn trekken terwijl de sportieve fietsers hier ook hun hartje kunnen ophalen. We mikken ook vooral op jonge gezinnen en kinderen en we doen er alles aan om ook de kleinste spruiten een aangename dag te bezorgen.

Hoe komen jullie aan zoveel volk dat helpt tijdens de Schakel ?

De Schakel kan enkel maar bestaan dankzij de honderden helpende handen die hun vrije zondag opofferen om duizenden mensen een aangename dag te bezorgen. Onze helpers komen voornamelijk uit het verenigingsleven en de VVV’s. Voor heel wat verenigingen is De Schakel een belangrijke bron van inkomsten.

Ik heb pech onderweg. Wat nu?

Als het gaat om een platte band is er materiaal voorhanden in de hut om die te maken. Bij ergere pech kan je beroep doen op VAB. Het nummer staat op de dagfolder. Een mekanieker zal ter plaatse komen om de pechvogel verder te helpen. Let wel : je moet daarvoor op de openbare weg staan. Het kan wel even duren vooraleer je kan geholpen worden want gans de Schakel is meer dan 1000 km lang.

Een ongevalletje… Wat nu?

In elke hut is er een EHBO-koffer. Kleine wonden kunnen daar verzorgd worden. Bij een ernstiger ongeval best het nummer 112 bellen en in een hut een verzekeringspapier vragen.

Oei, de batterij van mijn e-bike is bijna leeg en ik moet nog een heel eind. Wat nu?

Dat is helemaal niet erg. Je moet wel je lader bijhebben natuurlijk. Tijdens het nuttigen van een fris pintje of frisdrank en het genieten van de animatie kan de batterij in elke hut opgeladen worden.

Hoe komen jullie aan die prachtige prijzen?

Onze prijzenpot van meer dan 15 000 euro kunnen we enkel aanbieden dankzij onze gulle sponsors. De Schakel koopt zelf ook een heleboel prijzen aan.

Wat moet ik doen om zo’n prijs te winnen?

Deelnemen natuurlijk… Op het einde van je Schakeltocht geef je het inschrijvingsstrookje af en dan maar hopen dat je uitgeloot wordt.

Jullie verwachten meer dan 10 000 deelnemers. Dan gaat het wel erg druk zijn onderweg, niet?

Helemaal niet ! Die deelnemers vertrekken gespreid over 44 hutten en ze bestrijken een groot deel van de provincie Antwerpen. Als het ergens in een hut te druk zou zijn, rijd je gewoon naar de volgende.

 

 

Datum van het bericht: dinsdag 01 augustus 2017

Alle nieuws