Naar inhoud
ocmw

Het doolhofje

Huis van het kind
Het doolhofje is een praatgroep voor ouders met een kind met Autisme Spectrum Stoornis of kinderen met andere extra zorgen en biedt verschillende info-avonden aan.

 

Autisme en tics - 5 maart 2018 (19.30 tot 22 uur)

Thema-avond door Veerle Jacobs - Mensen met autisme hebben soms ook bewegings- en/ of geluidtics.  Een aantal krijgt bijkomend de diagnose “Tourette”-syndroom (ook Gilles de la Tourette genoemd).  Wat zijn mogelijke oorzaken en hoe kan je best reageren?  

In samenwerking met VVA.

Locatie: Huis Driane, Molenstraat 56 in Herenthout 

Sociaal emotionele ontwikkeling - 4 juni 2018 (19.30 tot 22 uur)

Thema-avond door Els Smekens - Wat is de impact van de sociaal-emotionele ontwikkeling op het dagelijkse leven van mensen met autisme? Wat is het evenwicht tussen: de omgeving aanpassen aan de noden van kinderen met autisme, en regels aanleren en vaardigheden versterken? Je leert hoe je conflicten kunt vermijden en aanpakken.

In samenwerking met VVA.

Locatie: Huis Driane, Molenstraat 56 in Herenthout  

Autisme en talenten - 25 september 2018 (19.30 tot 22 uur) 

Thema-avond door Sylvia Carette - Eilandjes van intelligentie, piekvaardigheden, spectaculaire kennis... In de media verbazen we ons vaak over de uitzonderlijke vaardigheden die mensen met autismespectrumstoornissen kunnen hebben. Hebben alle mensen met autisme dergelijke vaardigheden? Helpt het hen vooruit in hun dagelijks leven? En hoe kunnen we dit begrijpen vanuit hun andere manier van denken? 

In samenwerking met Autisme Centraal.

Locatie: Gemeentelijke feestzaal, Bouwelsesteenweg 10 in Herenthout. 

Dit is een initiatief van Huis van het Kind Middenkempen in samenwerking met

Vlaamse Vereniging Autisme en Autisme Centraal

 

Meer info vindt u op bijgevoegde flyer.

Datum van het bericht: donderdag 22 februari 2018

Alle nieuws