Naar inhoud
ocmw

10 betaalbare huurwoningen voor 65-plussers

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Animatie van het te realiseren project
Samen met de gemeente plant De Ark in de Begonialaan in Wechelderzande 10 betaalbare huurwoningen voor ouderen. Het gaat om een zogenaamd ‘bescheiden woonaanbod’. Voor bescheiden wonen komen meer mensen in aanmerking dan bij de klassieke sociale huur en koop.

Voor het bescheiden woonaanbod gelden ook inkomensvoorwaarden maar deze zijn ruimer. Hierdoor kan een breder publiek inschrijven voor de woningen.

Voorrang voor inwoners van Lille

Het project van De Ark betreft tien appartementen in de Begonialaan met één of twee slaapkamers én een lift, specifiek gericht op oudere bewoners.

De gemeente bepaalt welke doelgroep voorrang krijgt om binnen dit project een appartement te huren. Het toewijzingsreglement hiervoor moet nog goedgekeurd worden, maar het staat vast dat enkel wie ouder is dan 65 jaar zich kan inschrijven. Voor koppels is het voldoende dat één partner ouder is dan 65 jaar. Lokale binding wordt ook belangrijk. Wie in Lille woont of er lange tijd gewoond heeft, zal voorrang krijgen.

Inschrijven kan nu al

Je kan je vanaf nu al inschrijven voor bescheiden wonen. De Ark heeft een register voor koop en een register voor huur geopend. De inschrijfregisters gelden niet enkel voor het huidige project in Lille, maar ook voor alle toekomstige projecten van De Ark. Voor elke inschrijving betaal je 50 euro. Wil je inschrijven of wil je de exacte voorwaarden voor bescheiden wonen kennen, dan kan je terecht bij De Ark. Kandidaten zijn welkom bij De Ark op Campus Blairon 599 in Turnhout. Breng zeker je belastingaangifte mee van 2014 (aanslagjaar 2015).

Voor meer informatie kan je terecht bij De Ark.

 

Datum van het bericht: woensdag 20 december 2017

Alle nieuws