Naar inhoud

Tien betaalbare huurappartementen voor 65-plussers

animatie van het project
De gemeente en DE ARK plannen samen tien betaalbare huurappartementen voor ouderen in de Begonialaan in Wechelderzande. Het gaat om een zogenaamd ‘bescheiden woonaanbod’. De bouw van de appartementen gaat na het bouwverlof van start.

De inschrijvings- en inkomensvoorwaarden voor bescheiden wonen zijn veel soepeler dan bij de klassieke sociale huur en koop. Zo komt een breder publiek hiervoor in aanmerking. Op www.arkwonen.be vind je alle voorwaarden.

Voorrang voor inwoners van Lille

DE ARK bouwt tien appartementen met twee slaapkamers én een lift. De gemeente bepaalt welke doelgroep voorrang krijgt. Het toewijzingsreglement wordt in augustus op de gemeenteraad goedgekeurd.

Iedereen mag inschrijven, maar het staat al vast dat je voorrang krijgt als je ouder bent dan 65 jaar. Voor koppels is het voldoende dat één partner ouder is dan 65 jaar.

Lokale binding is ook belangrijk. Wie in Lille woont of er lange tijd gewoond heeft, krijgt voorrang. Als je zelf niet in Lille woont, maar naaste familie wél, heb je ook voorrang. Dit kan dan een mooie kans zijn om bijvoorbeeld dichter bij je kinderen te gaan wonen.

Je kan al inschrijven!

DE ARK heeft een register voor bescheiden huren en een register voor bescheiden kopen. Wil je graag huren in de Begonialaan, laat je dan inschrijven in het register bescheiden huren. Je betaalt hiervoor 50 euro. Het inschrijvingsregister geldt voor álle toekomstige bescheiden huurprojecten in álle gemeentes. Voor bescheiden kopen is dit hetzelfde systeem.

Kandidaten zijn welkom bij DE ARK op Campus Blairon 599 in Turnhout. Breng zeker je belastingaangifte mee van 2015 (aanslagjaar 2016). Of bel met al je vragen naar DE ARK op
014 40 11 04.

Datum van het bericht: dinsdag 26 juni 2018

Alle nieuws