Naar inhoud
ocmw

Expo Hemel op Aarde - Heggekapel

Expo Hemel op Aarde
Benieuwd welke geschiedenis, pracht en praal er verscholen zit achter kerkdeuren? De tentoonstellingenreeks Hemel op aarde vertelt het verhaal van zes religieuze gebouwen uit de regio.

Van vrijdag 19 oktober tot en met zondag 21 oktober 2018 opent de Heggekapel haar deuren om haar historie en invloed op de Lilse gemeenschap toe te lichten. Vrijdagavond passeert er de jaarlijkse pompoenwandeling. Op zondag zijn er verschillende activiteiten zoals een demonstratie boogschieten en volksdansen. Ook zal er een winterwandeling rond de “Heren van Poederlee” vertrekken aan de kapel.

Praktisch:
Vrijdag 19/10 (Nacht van het Kempens Erfgoed):
19-23 u: tentoonstelling + initiatie boogschieten
19 u: pompoenwandeling *

Zaterdag 20/10
10-17 u: tentoonstelling

Zondag 21/10 open van 10.00 uur tot 17.00
10-17 u: tentoonstelling + initiatie boogschieten
14 u: winterwandeling 'Heren van Poederlee' *
15 u: start demonstratie volksdansen

* Pompoenwandeling, start aan PC Mollenhof, info en verplicht inschrijven via Gezinsbond Poederlee: Lieve Van Den Bosch (lieve.vandenbosch@live.be)
* Winterwandeling, start aan de Heggekapel, verplicht inschrijven via Toerisme Lille: toerisme@lille.be

Hemel op aarde is een realisatie van Land van Nete en Aa, een intergemeentelijke samenwerking voor onroerend erfgoed tussen de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Lille, Olen en Vorselaar. In samenwerking met Gezinsbond Poederlee, Heemkring Norbert de Vrijter, Hegge vzw, Sint-Sebastiaansgilde Gierle, en Toerisme Lille.

Komen nog aan bod in de reeks: Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk Grobbendonk, Parochiekerk Sint-Martinus Olen, Oude Gasthuissite Herentals, Sint-Gummaruskapel Herenthout en Kloostercomplex Vorselaar.

IOED Land van Nete en Aa
014 38 87 42
ioed@kempenskarakter.be
www.kempenskarakter.be

Datum van het bericht: woensdag 19 september 2018

Alle nieuws