Naar inhoud
ocmw

Kom naar de infoavond diefstalpreventie en win een foodtruck voor je buurt

logo 1 dag niet
In het kader van de nationale actiedag ‘1 dag niet’ organiseert onze politiepost een infoavond rond diefstalpreventie. Wie een selfie neemt op de infoavond maakt kans om een foodtruck voor zijn buurt te winnen.

De week voorafgaand aan de actie staat al volledig in het teken van inbraakpreventie.

Bij inbraakveiligheid van woningen wordt vaak – ten onrechte – gedacht aan dure alarminstallaties en camerasystemen. Een goede inbraakbeveiliging begint eigenlijk met goede gewoontes die helemaal gratis zijn. Ook alertheid en meldingsbereidheid (geen drempelvrees om de politie te contacteren) kunnen inbraken voorkomen. Een inbraak voorkomen is gemakkelijker dan je denkt.

Kom naar de informatieavond

Wil je meer weten over inbraakpreventie, dan ben je welkom op de gratis informatieavond op donderdag 25 oktober 2018 om 19.30 uur in de politiepost van Lille, Rechtestraat 59. Je krijgt er ook meer informatie over het buurtinformatienetwerk (BIN). Een BIN is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen een groep burgers (een straat, een wijk, een gehucht, een deelgemeente) en de politie, waarbij wederzijds en snel informatie kan worden uitgewisseld. In Lille zijn ruim 400 gezinnen aangesloten bij 5 verschillende netwerken.

Win een foodtruck

  1. Bezoek de infoavond, schrijf je via politie@lille.be of 014 88 20 70.
  2. Neem een selfie.
  3. Post de selfie op facebook met de vermelding van #1dagnietBE.

Wie een selfie neemt op de infoavond kan een foodtruck winnen voor zijn buurt. De selfie moet niet op de facebookpagina van 1 dag niet geplaatst worden. Je de persoonlijke tijdlijn is voldoende (je moet je bericht wel openbaar delen). Belangrijk is dat je gebruik maakt van #1dagnietBE. Deze hashtag gebruikt de politie als criterium om de deelnames te herkennen.

Datum van het bericht: donderdag 20 september 2018

Alle nieuws