Naar inhoud
ocmw

Veiliger fietsen in het centrum van Wechelderzande

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuwe situatie
Vandaag zijn de werken gestart om het fietspad in Wechelderzande te verbeteren. Het fietspad wordt verlengd en er komt een nieuwe oversteek. De werken zullen enkele dagen duren. Er is geen hinder voor het autoverkeer. Fietsers moeten op sommige plaatsen afstappen en het voetpad nemen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is gestart met het verbeteren van de fietsvoorzieningen in het centrum van Wechelderzande (Lille).  Langs de N153 (Gebroeders De Winterstraat) ligt al vele jaren een dubbelrichtingsfietspad dat abrupt stopt ter hoogte van het kruispunt met de Wagemansstraat.  AWV maakt in samenwerking met met de gemeente een einde aan de onduidelijke en gevaarlijke situatie door de verlenging van het fietspad en de aanleg van een nieuwe oversteek. De werken zijn vandaag gestart en zullen enkele dagen in beslag nemen. Er is geen hinder voor het autoverkeer. Fietsers zullen op sommige momenten moeten afstappen en hun weg over het voetpad vervolgen.

Tot voor kort eindigde het fietspad langs de N153 abrupt ter hoogte van het kruispunt met de Wagemansstraat. Fietsers werden gedwongen op de rijbaan verder te rijden of over te steken zonder enige vorm van geleiding. Dit zorgde voor onveilige situaties.

AWV maakt hier nu een einde aan door het dubbelrichtingsfietspad door te trekken tot voorbij het kruispunt met de gemeenteweg. Daar zal bovendien een nieuwe fietsoversteek voorzien worden, die aansluit op een fietspad dat aan de overzijde van de weg wordt aangelegd. Het nieuwe fietspad wordt aangelegd in het rood om te zorgen voor een betere zichtbaarheid.

Gezien het voornamelijk gaat om markeringswerken zal de hinder voor het verkeer zeer beperkt blijven.  Fietsers zullen mogelijks even met de fiets aan de hand gebruik moeten maken van het voetpad. De werken worden in de loop van de week van 15 oktober afgerond, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Datum van het bericht: vrijdag 12 oktober 2018

Alle nieuws