Naar inhoud
thuisloket ocmw

Binnenkort bewakingscamera op het Kerkplein

Een schets van de plaats waar de camera zal komen.
Onze politiezone heeft beslist om 30 bewakingscamera's te hangen in de zeven gemeentes van de zone. De eerste camera in deze reeks komt op het Kerkplein in Lille.

In het verleden heeft de politie op het Kerkplein ook al regelmatig een verplaatsbare bewakingscamera opgehangen om problemen aan en rond de fietsenstalling te registreren. Nu komt er een vaste camera.

Het gaat om een pan-tilt-zoomcamera. De camera kan dus 360° kijken en inzoomen. De politie bedient de camera vanuit de dispatching. 

De beelden worden niet permanent bekeken. Bij gebeurtenissen op het plein en bij eventuele oproepen ter plaatse kunnen de beelden live bekeken worden om de interventieploeg te ondersteunen. Na een aangifte of wanneer bijvoorbeeld vandalisme wordt vastgesteld, kunnen de beelden achteraf bekeken worden. 

30 camera's

In totaal plaatst de politie, gespreid over 4 jaar, 30 bewakingscamera's in onze politiezone. Onze politiezone bestaat uit de gemeentes Baarle-Hertog, Beerse, Kasterlee, Lille, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar. De camera's komen op plaatsen waar zich regelmatig ongeregeldheden voordoen of evenementen plaatsvinden.

De tweede camera in Lille komt waarschijnlijk aan de carpoolparking.

Datum van het bericht: zondag 03 maart 2019

Alle nieuws