Naar inhoud
thuisloket ocmw

Tweede fase bouw gemeentehuis gaat van start

Het gebouw rechts van het nieuwe gemeentehuis wordt gerenoveerd. De oude schoolgebouwen achteraan worden afgebroken.
Deze week start de tweede fase van de bouw van het nieuwe gemeentehuis. Vanaf maandag 1 april (géén grap) zal het fietspaadje langs het gemeentehuis niet meer beschikbaar zijn. Een gedeelte van de parking achteraan wordt ook ingenomen.

Bereikbaarheid

De aannemer start op maandag 1 april met het afbakenen van de nieuwe werfzone. Tijdens heel de tweede fase is het gemeentehuis enkel toegankelijk via de Rechtestraat. Het fietspaadje langs het gemeentehuis wordt ingenomen door de werf. Fietsers moeten dus via Hoeksken naar de Rechtestraat.

Op de parking aan Hoeksken verdwijnen een twaalftal parkeerplaatsen. In de Rechtestraat, aan de voorzijde van het gemeentehuis, is een tijdelijke parking aangelegd voor de bezoekers van het gemeentehuis.

Fase 2

Tijdens de tweede fase van de bouw wordt het 100 jaar oude schoolgebouw met de voormalige loketten afgebroken. Op deze plaats komt de inrit van de ondergrondse garage. Het gebouw dat je ziet vanaf de straatzijde wordt verbouwd. Wanneer het klaar is, verbinden we het met de nieuwbouw en verhuist het OCMW naar deze vleugel. Vanaf dan kan je voor alle gemeentelijke dienstverlening op één plaats terecht.

Voor de bouw van het gemeentehuis doet de gemeente beroep op het architectenteam Esia - Van Meer. Bouwbedrijf Driesen uit Overpelt voert de werken uit.

Aanpassingen aan ontwerp

Het nieuwe bestuur heeft de plannen voor de renovatie van het bestaande gemeentehuis samen met het architectteam opnieuw bekeken om enkele verbeteringen aan te brengen. Op enkele vlakken is er gekozen om grondiger te renoveren. Zo worden bijvoorbeeld de valse plafonds vervangen en de oude kabelgoten weggenomen. Er komt ook een extra sanitaire ruimte.

Door het aanpassen van de plannen is de uitvoering van de tweede fase een paar maanden opgeschoven. Eerder was gepland om al in januari met de verbouwingswerken te beginnen.

Datum van het bericht: dinsdag 26 maart 2019

Alle nieuws