Naar inhoud
thuisloket ocmw

Wind van 10 maart: dien je schadeaanvraag in

Boom over Poederleeseweg
Het Vlaams Rampenfonds heeft de opdracht gekregen om te onderzoeken of de hevige wind van 10 maart 2019 in aanmerking kan komen om als algemene ramp erkend te worden. Indien je schade hebt opgelopen, kan je een aanvraag indienen tot uiterlijk 7 mei.

Als je een schadegeval doorgeeft, moet je rekening houden met volgende zaken:

  • De verzekeraar blijft het eerste aanspreekpunt voor vergoeding bij stormschade! De tussenkomst van het Vlaams Rampenfonds is immers voorbehouden voor goederen die niet kunnen verzekerd worden in het kader van een brandpolis “eenvoudige risico’s”.
  • het gaat momenteel om informatie voor de erkenningsprocedure. Pas wanneer de storm als algemene ramp erkend wordt en na publicatie van de erkenning in het Belgisch Staatsblad kunnen individuele aanvragen tot schadevergoeding worden ingediend via het Vlaams Rampenfonds. Houd daarom zoveel mogelijk bewijsmateriaal bij m.b.t. de opgelopen schade (foto’s, offertes, herstellingsfacturen,…). Meer informatie daarover kan je terug vinden via https://overheid.vlaanderen.be/rampenfonds.

Gelieve de nodige informatie via onderstaande infofiche te bezorgen aan de dienst grondzaken, Rechtestraat 44, 2275 Lille of via technische.dienst@lille.be .

 

Datum van het bericht: vrijdag 29 maart 2019

Alle nieuws