Naar inhoud
thuisloket ocmw

Omgeving vliegveld Malle wordt groot natuurgebied

Vliegveld Malle
De omgeving rond het vliegveld in Malle dat zich uitstrekt over de gemeente Malle, Zoersel, Zandhoven, Lille en Vorselaar wordt voor een groot stuk (zo'n 200 hectare) omgezet van militair domein naar natuurgebied.

Concreet zal de Federale Overheidsdienst Defensie het vliegveld verkopen aan Natuurpunt, Pidpa en enkele aangrenzende eigenaars.

Een deel van het vliegveld zal ook na de herbestemming nog gebruikt worden voor recreatievliegen en ook de paardenwedstrijden en de cyclocross mogen er in de toekomst nog plaatsvinden.

Natuurpunt, Pidpa en de aangrenzende eigenaars zullen samen instaan voor het beheer van het gebied. Bedoeling is om de waardevolle bossen, heidekernen en landduinen te behouden en waar mogelijk nog te versterken. Het gaat dan over bos- en landbouwgebied Herenbos, Heihuizen en Zalfen, het natuurgebied Zalfens Gebroekt en de bossen rond het domein Blommerschot en Beulkbeemden.

Nog tot eind juni loopt het openbaar onderzoek over deze plannen.

Meer informatie vind je hier; https://rsv.ruimtevlaanderen.be/RSV/Ruimtelijk-Structuurplan-Vlaanderen/Planningsprocessen/Landbouw-natuur-en-bos/Neteland/RUP-Omgeving-Vliegveld-Malle

Daarna kan de verkoop plaatsvinden en wordt het vliegveld stilaan omgetoverd tot natuurgebied.

 

Datum van het bericht: maandag 29 april 2019

Alle nieuws