Naar inhoud
thuisloket ocmw

Bibliotheek Wechelderzande sluit op 30 juni 2019

close-up books
Er wordt heel weinig gebruik gemaakt van de uitleenpost in Wechelderzande en onze vaste medewerker in de bib van Wechelderzande gaat eind juni met pensioen. Het bestuur heeft daarom gekozen hem niet te vervangen en de bibliotheekwerking in Wechelderzande anders in te vullen vanaf 1 juli 2019.

De cijfers

  • Er zijn steeds minder uitleningen in Wechelderzande. In 2018 noteerden we slechts 7.200 uitleningen in Wechelderzande op een totaal van 180.000 in de hele gemeente.
  • De bib van Wechelderzande heeft slechts 47 regelmatige bezoekers die niet naar een ander uitleenpunt komen.

Wat betekent dit voor de gebruikers van de bib?

  • Iedereen kan nog boeken ontlenen in Wechelderzande tot en met zondag 30 juni 2019.
  • Geleende materialen kun je na 30 juni 2019 enkel in de bib van Lille inleveren. Er is een inleverschuif die je dag en nacht kan gebruiken.
  • Je bibliotheekkaart blijft geldig in de bib van Lille en de andere uitleenposten.

Alle gebruikers zijn hiervan per brief op de hoogte gebracht.

De toekomst

Het vrijgekomen budget wil het bestuur gebruiken voor de uitwerking van een dienstverlening op maat zoals de mogelijkheid om boeken te laten afleveren. Daarnaast komen er ook middelen vrij om een ontmoetingsplek te creëren in de oude pastorij in Wechelderzande waar je de krant zal kunnen lezen of boeken zal kunnen laten leveren.

Wanneer de bib niet meer in Hof d’Intere zit, kan er gedacht worden aan een andere invulling voor het historische gebouw dat nu grotendeels leegstaat.

Boekenverkoop

Een deel van de boeken verhuizen we naar de hoofdbib. De overige boeken verkopen we in de bib van Wechelderzande op donderdag 11 juli 2019 van 13 uur tot 19.30 uur.

Datum van het bericht: dinsdag 21 mei 2019

Alle nieuws