Naar inhoud
thuisloket ocmw

Processierupsen in je omgeving? Geen paniek!

Processierups
Nesten op een afgelegen plek kan je laten hangen. Zitten de nesten in laanbomen of op drukke openbare plaatsen, dan waarschuw je de technische dienst. Bevinden de rupsen zich op privédomein? Contacteer een gespecialiseerde firma. De brandweer en de gemeente verwijderen geen rupsen op privédomein.

Er is geen reden tot paniek als er veel processierupsen in je omgeving zitten: gezond verstand en een voorzichtige aanpak kunnen veel hinder voorkomen. Als de nesten zich op een afgelegen plek bevinden waar weinig mensen komen, kan je zeker overwegen om ze te laten hangen. De schadelijke rupsen verdwijnen vanzelf in de loop van het seizoen.

Procedure

Zitten de nesten in laanbomen of in openbare plaatsen, dan waarschuw je de technische dienst. Zij nemen gepaste maatregelen of brengen de verantwoordelijke diensten op de hoogte.

Bevinden de rupsen zich op privédomein? Dan is de gemeente niet meer bevoegd voor de bestrijding van de rupsen. Je contacteert best een firma gespecialiseerd in het verwijderen van deze rupsen.

We raden af om zelf een nest te bestrijden. Doe je het toch gebruik dan beschermende
kledij, een veiligheidsbril en een mondmasker. Het bestrijdingsmiddel dat je koopt bij een planten- of dierenspeciaalzaak breng je aan op de bladeren waarvan de rupsen eten, niet op de rupsen zelf.

Datum van het bericht: dinsdag 04 juni 2019

Alle nieuws