Naar inhoud
thuisloket ocmw

Behaag onze Kempen

Foto van een inheemse haag
Ook dit najaar loopt in onze gemeente de actie 'Behaag onze Kempen'. Organisatoren zijn IOK, natuurpunt, Velt, JNM en 26 Kempense gemeentebesturen. De actie promoot streekeigen bomen en planten die geschikt zijn voor jouw tuin. Bestellen kan tot en met 20 oktober 2019.

'Behaag onze Kempen' is intussen aan haar 25e editie toe. Het doel van deze actie is mensen te stimuleren tot het aanleggen van een ecologische tuin. Bij dit soort tuin wordt er rekening gehouden met mens, natuur, milieu en het landschap. Naast het aanbieden van informatie, biedt 'Behaag onze Kempen' in de maanden september en oktober ook plantmateriaal te koop aan.

Vooraleer te bestellen, is het belangrijk je goed te informeren over de verschillende soorten die aangeboden worden zodat je een goede keuze kan maken. Op 19 oktober om 14 uur is er een inspiratiewandeling in het Begijnhof van Herentals. Hier kom je in aanraking met bijna alle aangeboden plantensoorten en is er ruimte om al je vragen te stellen.
In de gratis infobrochure onderaan deze pagina vind je ook heel wat nuttige informatie terug.

Hoe bestellen?

Bestellen is mogelijk tot en met 20 oktober 2019. Dit doe je door het online bestelformulier in te vullen. Je kan ook bestellen door het bestelformulier af te leveren bij de milieudienst. Betalen doe je vooraf per overschrijving.

Afhalen plantgoed

Het plantgoed dien je zelf af te halen op zaterdag 23 november 2019 tussen 9.30 uur en 11.30 uur op een afhaalplaats naar keuze. Een overzicht van de afhaalplaatsen vind je hier.

Meer info?

Meer informatie kan je terugvinden via www.iok.be/bok

Datum van het bericht: maandag 30 september 2019

Alle nieuws